Direct naar de contentDirect naar de footer
Hotel voor de toekomst!
Hotel voor de toekomst!

Green Key

Wij geloven dat gastvrijheid uitstekend samengaat met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

Oplaadpunten

Oplaadpunten

Wij begrijpen het belang van groen reizen en daarom bieden wij een uitgebreid scala aan oplaadpunten voor elektrische auto's, inclusief Tesla laders. Terwijl uw voertuig wordt opgeladen, heten we u van harte welkom voor een korte break in ons hotel. Bij ons kunt u niet alleen uw auto opladen, maar ook uzelf.

Lees meer
Zonnepanelen

Zonnepanelen

We wekken onze eigen energie op, met zo'n 1000 zonnepanelen op het dak van het hotel. Met deze groene energiebron verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar bieden we onze gasten ook een verblijf dat in harmonie is met de natuur. U kunt de zonnepanelen goed zien vanaf onze uitkijktoren.

Green choice: Linnenwissel

Green choice: Linnenwissel

Maak een Groene Keuze en kies tijdens uw verblijf voor onze Green Choice optie. Wanneer u voor deze optie kiest, wordt uw kamer niet dagelijks schoongemaakt. Door deze service over te slaan, verbruiken we minder stroom, water en wasmiddel, wat bijdraagt aan een schonere en duurzamere omgeving. Bovendien planten we voor elke Green Choice-keuze een boom, als een directe teruggeefactie aan de natuur. In verschillende arrangementen is een Green Choice-optie standaard inbegrepen, waarmee we onze gasten een duurzaam en voordelig verblijf bieden.

Betrokken partner in de samenleving

Betrokken partner in de samenleving

Bij Hotel Heerlen streven we ernaar om iets terug te geven aan de maatschappij, wat we beschouwen als een essentieel aspect van ons bedrijf. Onze slogan is niet voor niets "Exclusief voor ons allemaal". Als partner van JINC werken we samen aan een samenleving waarin iemands achtergrond niet bepaalt wat hun toekomst zal zijn. Bovendien dragen we ons steentje bij aan initiatieven zoals Stichting Dagje Uit en het Nationaal Ouderenfonds, waar we gezellige diners organiseren om de ouderen te ondersteunen en te laten genieten.

Onze duurzame inzet

 • FSC gecertificeerd papier

  FSC gecertificeerd papier

  Al onze documenten, brochures en magazines zijn gemaakt van FSC gecertificeerd papier. Dat betekent dat het papier uit goed beheerde bossen afkomstig is.

  Meer informatie
 • LED

  LED

  De huidige ledlamp geeft zo'n 50% van z'n opgenomen energie af in licht. Bij een spaarlamp of TL-Lamp is dit zo'n 35% en bij een gloeilamp 10%. De rest wordt afgegeven in warmte aan de omgeving. Met LED verlichting besparen we in de zomermaanden dus ook fors op de benodigde koelenergie.

  Meer informatie
 • Verantwoord transport

  Verantwoord transport

  Van der Valk Exclusief besteed veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom beschikken vanaf nu alle verstransporten over online temperatuurbewaking. Hierdoor kan er direct ingegrepen worden als er iets verkeerd gaat met de temperatuur. Zo kunnen we hoge kwaliteit garanderen en bederf van producten tegengaan.

  Meer informatie
 • Swill afval

  Swill afval

  Swill is een engelse term die staat voor niet geconsumeerde delen van de maaltijden. Ons swill afval wordt via een zogenaamde storttafel onder druk in een ondergrondse opslagtank gepompt.

  Meer informatie