Direct naar de contentDirect naar de footer

Wellness Weekend op Landgoed TerWorm

Vaak onderschatten we onze eigen regio en kijken we alleen naar verre en exotische bestemmingen. Dat is natuurlijk zonde, want vaak liggen de grootste verrassingen letterlijk om de hoek. Ik heb nooit beseft wat een prachtige plek Landgoed Terworm in Heerlen is, met alles wat het vandaag de dag te bieden heeft. Onlangs hebben wij een heel weekend doorgebracht op Landgoed Terworm. Een heerlijk weekend midden in de natuur, luxe, rust en wellness. In deze blog vertellen we u alles over onze ervaringen tijdens ons verblijf op Landgoed Terworm.

Datum blogpost: Oktober 2023
Tekst en Foto's: Travel Tom Tom geschreven door: TravelAshie

Over Landgoed TerWorm

Over Landgoed TerWorm

Landgoed Terworm is een beschermd natuurgebied met een omvang van 200 hectare en grenst vrijwel aan het stadscentrum. Het biedt diverse mogelijkheden voor beweging en ontspanning. Er zijn diverse wandel-, hardloop- en fietsroutes die starten of dwars over het landgoed lopen. Kasteel Terworm en de prachtige tuinen vormen het prachtige middelpunt van het landgoed. Landgoed Terworm presenteert en ontwikkelt zich als een luxe bestemming waar u heerlijk kunt ontspannen in luxe en wellness aan de rand van een prachtig natuurgebied.

Landgoed Terworm biedt een aantal unieke en bucketlistwaardige accommodaties en zeer bijzondere overnachtingsmogelijkheden.
Kasteel TerWorm

Kasteel TerWorm

Kasteel Terworm dateert uit de 14e eeuw en werd bewoond door verschillende adellijke families. In de laatste decennia van de twintigste eeuw raakte het kasteel in verval totdat het werd gekocht door hotelketen Van der Valk. Zij restaureerden het kasteel van 1997 tot 1999. Dankzij de familie Van der Valk is het kasteel tegenwoordig de thuisbasis van een luxe hotel en restaurant.

Kasteel Terworm staat hoog aangeschreven en is een van de luxere bestemmingen in Zuid-Limburg, zowel wat betreft overnachten als dineren.

Tijdens ons verblijf op Landgoed Terworm hadden we het geluk om één nacht in het kasteel door te brengen. Een bezoek aan het kasteel stond al behoorlijk lang op onze bucketlist. Wij maken vaak gebruik van Landgoed Terworm om van het buitenleven te genieten. En we lopen altijd een rondje om het kasteel en de tuinen om even een kijkje te nemen bij het indrukwekkende kasteel.

Service staat bij Kasteel Terworm voorop en dat is te merken. Klant is hier echt koning.

Hun restaurant is next level, een echte hotspot als je van lekker eten houdt. De gerechten zijn zorgvuldig samengesteld met lokale producten en zijn een ware smaakexplosie.

Bekijk de kamerprijzen voor een verblijf in Kasteel Terworm.

Hotel Heerlen

Hotel Heerlen

De hotelketen Van der Valk is geen onbekende voor ons. We vinden ze erg leuk en zijn vaak eerder bij ze gebleven. Sterker nog, wij waren ook al twee keer eerder bij Van der Valk Heerlen geweest. We bezochten ze toen we onze blogpost schreven over wat er allemaal te doen is in Heerlen en overnachtte ook in hun geweldige Kerstsuite.

In de eerste helft van 2023 hebben ze hun toch al 10 jaar oude suites één voor één gerenoveerd. Deze waren dringend aan renovatie toe. Het uitgangspunt voor de nieuwe suites was luxe. De suites moeten op zijn minst de luxe van thuis hebben en meer.

De nieuwe suites heten Be Comfy, Be Cosy, Be Pure en Be Relaxed and Be Serene. Wij kregen de Be Serene suite, volgens Van der Valk Heerlen de overtreffende trap als het om hun suites gaat.

De Be Serene Suite is adembenemend en indrukwekkend. We waren vrijwel sprakeloos vanaf het moment dat we de kamer binnenstapten. Een open badkamer met een 2-persoonsbubbelbad, een 2-persoons belevingsdouche, een super comfortabel kingsize bed, een relaxte loungebank, deze suite heeft het werkelijk allemaal!

En het mooiste van de suites: je hebt onbeperkt toegang tot hun nieuwe en hypermoderne wellness Badhuys Terworm.

Bekijk hier de kamerprijzen voor een verblijf in het Van Der Valk Hotel Heerlen.

Hoeve den Dreesch

Hoeve den Dreesch

Hoeve de Dreesch is een hoogwaardig gerenoveerd, luxe vakantiehuis voor maximaal tien personen. Het is een super bijzonder en exclusief vakantiehuis. Het is bereikbaar via de landweg langs kasteel Terworm. Het ligt midden in de natuur, waar alleen fietsers en wandelaars passeren. Wij zijn zelf helaas nog nooit in Hoeve de Dreesch geweest.

Wellness

Wellness

Badhuys Terworm is de compleet nieuwe en hypermoderne wellness van Van der Valk Heerlen. Vroeger kwamen de Romeinen naar Heerlen om te baden in de Thermen, wat nu het best bewaarde Romeinse badhuis van Nederland is. Met Badhuys Terworm heeft Heerlen er nu een nieuw badhuis bij.

Badhuys Terworm beschikt over een verwarmd zwembad, een uitgebreide en zeer moderne fitness en een gloednieuwe wellnessruimte met bijzondere sauna’s en faciliteiten.

De wellness biedt verschillende sauna's. U vindt er een zoutsteensauna, een stoombad, een kruiden- en lichttherapiesauna en een Finse sauna. Uniek hier is de ijslounge met stalagmieten-ijsfontein en sneeuwdouche.

Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning in een sfeervolle rustruimte met open haard of op het buitenterras.

Wij hebben het geluk dat wij de afgelopen jaren veel bijzondere hotels en wellness hebben mogen bezoeken. Maar de wellness van Badhuys Terworm en Van der Valk Heerlen, daar kunnen maar weinigen tegen op! Een middagje in deze wellness zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen en uitgerust bent.

Ontdek het buitenleven

Ontdek het buitenleven

Landgoed Terworm is een perfecte bestemming voor natuur- en buitenliefhebbers. Een natuurgebied met een omvang van 200 hectare dat eindeloze mogelijkheden biedt als het gaat om buitenactiviteiten.

Wandelaars en fietsers komen hier aan hun trekken. Het landgoed is een waar wandel- en fietsparadijs. Er zijn 2 wandelroutes op het landgoed. Deze routes zijn 4 en 7 km lang. Gecombineerd zou je zelfs een wandeling van 11 km kunnen maken, gewoon op het landgoed. En terwijl je rondloopt op het landgoed, let dan op de wilde dieren. We hebben er onlangs zelfs een vos gespot!

Het landgoed is groot genoeg om per fiets te verkennen. Fietsen is erg leuk, door heel Zuid-Limburg vind je genummerde fietsknooppunten. Eén van deze knooppunten, nummer 53, ligt direct op het landgoed. Het zou een prima startpunt kunnen zijn voor een mooie fietsroute door de regio.

Heb je geen eigen fiets meegenomen? Geen probleem, Van der Valk Heerlen staat voor u klaar. Je kunt hier alles huren, fietsen, e-bikes, e-scooters en e-choppers.

Een tip van ons: probeer de e-choppers! Ze zijn zo leuk, eerlijk gezegd. Volledig elektrisch, zeer comfortabel en een leuke manier om het landgoed en de streek te verkennen.

Aan de achterzijde van het Van der Valk Hotel vindt u nog een bijzonderheid: een natuurspeeltuin. Veel plezier voor jong en oud. De entree van Van der Valk Heerlen ziet er indrukwekkend uit, maar wist je dat je de toren ook daadwerkelijk kunt beklimmen? Het biedt een aantal fantastische en mooie uitzichten. Dit mag je zeker niet missen!

Geniet van het beste eten op Landgoed TerWorm

We hebben gesproken over de geweldige accommodatie op Landgoed TerWorm en we hebben gesproken over de eindeloze buitenactiviteiten en mogelijkheden die het te bieden heeft.

Natuurlijk krijg je honger na een hele dag buiten in de natuur te hebben doorgebracht, daarom is een divers en uitgebreid aanbod aan lekker eten ook belangrijk.

Welnu, we hebben goed nieuws! Kasteel Terworm en Van der Valk Heerlen bieden diverse mogelijkheden en het lekkerste eten! Laten we beginnen met het heerlijke eten in Kasteel TerWorm.

De restaurantsalons van Kasteel TerWorm

De restaurantsalons van
Kasteel TerWorm

Als je van lekker eten houdt, dan zou deze plek op je lijstje moeten staan als je deze regio bezoekt. Hier uit eten gaan is een ware belevenis. Ze serveren de mooiste signature dishes geïnspireerd op de seizoenen en met liefde voor de eigen streek. Aanbevolen hier is het TerWorm-menu. Je kunt kiezen voor een 3, 4 of 5 gangen diner en het is werkelijk geweldig!

Meer informatie
À la carte restaurant van Hotel Heerlen

À la carte restaurant van
Hotel Heerlen

Hotel Heerlen biedt diverse mogelijkheden als het om eten gaat. Ze hebben hun à la carte restaurant waar je eenvoudig gerechten van de menukaart kunt kiezen. Hun eten is altijd goed en hun menu biedt voor elk wat wils.

Meer informatie
Wij kennen Heerlen en Landgoed Terworm goed, maar tijdens ons meest recente bezoek wisten ze ons wederom te verrassen.
TravelAshie
Bucketlist destination

Bucketlist destination

Het Landgoed biedt voor ieder wat wils en is een perfecte bestemming om heerlijk tot rust te komen en helemaal tot rust te komen.

Kasteel TerWorm is een echte bucketlist-bestemming en zal je zeker niet teleurstellen. Hotel Heerlen heeft zoals altijd de verwachtingen overtroffen. Het is gewoon een superleuke plek en hun nieuwe suites zijn absoluut de beste. En ik vergeet bijna hun supernieuwe en ultramoderne wellness te noemen. Alleen al deze wellness is een bezoek aan Landgoed Terworm meer dan waard.

Deze blog is geschreven door reisschrijver en Traveltomtom-teamlid Ashley. Ze verbleef bij Kasteel Terworm en Van der Valk Heerlen en verkende in opdracht van Traveltomtom Landgoed Terworm en schreef deze reviewblog over haar ervaringen. Bekijk haar Instagram voor meer reisideeën.

Geniet van uw reis naar Zuid-Limburg!