Direct naar de contentDirect naar de footer

Van 300 naar 1000 zonnepanelen op het dak!

Een hotel voor de toekomst en het reduceren van CO2, daar werd tijdens de bouw van het hoofdgebouw in 2017 al over nagedacht. Van der Valk is een horecabedrijf met een groen hart en we hebben daarom niet voor niets het certficaat Green Key Goud. Daarmee onderstrepen wij dat wij in onze bedrijfsvoering meer rekening houden met milieuvriendelijkheid dan de wet- en regelgeving van ons verlangt.

Datum blogpost: September 2023

Een groen hart

Een groen hart

Bij Hotel Heerlen zijn veel maatregelen genomen om zuinig met onze natuur om te gaan. U kunt bijvoorbeeld denken aan o.a. het gebruik van LED verlichting, het omzetten van afval in groene stroom, groen bedekte daken, het beperken van onnodige linnenwissels, verantwoord transport van goederen en nog veel meer. Wij geloven dat gastvrijheid uitstekend samengaat met een milieuvriendelijke bedrijfsvoering.

Een zonnepanelen veld op het dak

Een zonnepanelen veld op het dak

Tijdens de bouw van het hoofdgebouw zijn er eveneens meer dan 300 zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. In de zomer van 2023 zijn hier nog eens honderden zonnepanelen aan toegevoegd door Ecorus. Hierdoor zullen er op het dak van Hotel Heerlen meer dan 1000 zonnepanelen liggen.

‘Natuurlijk zijn we erg trots om de grootste hotelketen van Nederland te mogen voorzien van zonne-energie’, aldus Ron Schaafsma, Head of Sales bij Ecorus Business. ‘We kennen de hotelformule al van de kwaliteit, prijs en gastbeleving; het nemen van verantwoordelijkheid voor klimaat en milieu past daar goed bij. We hebben er veel zin in om de toekan op zonne-energie te laten vliegen.’

TIP

TIP

Vanaf de uitkijktoren van het hotel kun je uitkijken op dit enorme zonnepanelen-dak.