Direct naar de contentDirect naar de footer

Foodspots in het Heuvelland!

Als je aan het Heuvelland denkt , denk je aan de glooiende heuvels, de prachtige uitzichten en heerlijk roadtrippen door de natuur die lijkt alsof je in het buitenland bent. Wat is er dan leuker dan dit te combineren met heerlijke foodspots? Wij hebben alvast onze top 6 op een rijtje gezet.

Datum blogpost: Juli 2023

1.Espresso Bar Aroma

1.Espresso Bar Aroma

Een koffie to go of to stay bar, waar verschillende koffiesoorten- en smaken worden geserveerd.
Koffie is voor velen een primaire levensbehoefte. Het is het eerste waar je ’s morgens behoefte aan hebt en hetgeen wat je er op lange werkdagen doorheen sleept - naast je leuke collega’s uiteraard. Helaas zijn koffiemomenten gedurende de dag vaak erg vluchtig en leven mensen veelal op liefdeloze automaatkoffie. Zonde, vinden eigenaren Germaine Petit-Vinders en Vasilis Papas (barista – uit Cyprus) van Espresso Bar Aroma. Zij vinden dat iedereen hun ‘coffee break’ moet zien als een verwenmoment, waarbij smaakbeleving zonder twijfel op de eerste plaats staat. Gun je zelf een ook zo'n heerlijke koffiebreak en stap binnen in deze espressobar in hartje Heerlen.

Website bezoeken
2. De Brunchbar

2. De Brunchbar

Bij de Brunchbar hebben ze passie voor gezond maar óók lekker eten. Een veelzijdig menu met veel plantaardige gerechten, maar er is ook ruimte voor vlees en vis. Je eet er vegan cheesecake en worteltaart, maar zeker ook appeltaart met een simpele koffie. Ze combineren de “hippe” eettrends met tijdloze klassiekers op de kaart en dat zie je terug als gast. Van jong tot oud, vrolijk of serieus, voor een snelle hap of uitgebereid brunchen. Bij de Brunchbar hoef je niet te kiezen, het mag allebei. Iedereen is welkom om zich thuis te voelen in de stadse “woonkamer” van Heerlen. Ze zijn elke dag geopend voor ontbijt, brunch, koffie, gebak of voor een broodje om af te halen.

Website bezoeken
3. Bakkerij Voncken

3. Bakkerij Voncken

Denk je aan Limburg, dan denk je aan vlaai! Maar als je een inwoner van Zuid-Limburg de vraag stelt waar denk je aan bij vlaai, dan zal hij vaak antwoorden: aan Bakkerij Voncken. Deze award winning ambachtelijke bakker heeft verschillende vestigingen door heel Zuid-Limburg. In het centrum van Heerlen kun je terecht bij hun vestiging met lunchroom om alle lekkernijen uit te proberen. In de hoofdvestiging in Kerkrade kun je dagelijks de heerlijkste vlaaien af halen. Probeer naast het ruime aanbod vlaaien ook eens het brood “het Genot van TerWorm”. Een heerlijk brood gemaakt van graan van Landgoed TerWorm (naast ons hotel), een 100% streekproduct. Wist u dat Bakkerij Voncken ook leverancier van Hotel Heerlen is? Bij ons ontbijt en in de brasserie kunt u diverse broden en heerlijke vlaaien proberen.

Website bezoeken
4. Eyserhalte

4. Eyserhalte

Een smaakparadijs in hartje heuvelland. De Eyserhalte is een delicatessenzaak, een smaakparadijs vol streekproducten en lekkers uit Italië. Schuif aan op het terras of in de winkel voor de lunch en proef zelf hoe lekker! De Eyserhalte is niet zomaar een plekje om verse producten te kopen. Elk product is met zorg en aandacht uitgezocht. De delicatessen hebben elk een eigen verhaal. Door de regio van herkomst, door de leverancier, door het bijzondere karakter van het product. Loop binnen en je krijgt spontaan trek. De producten staan zo uitgestald, dat je alles wilt proeven en proberen. Van kaas tot Italiaanse hammen, noten, olie, huisgemaakte chutneys, pasta en mooie wijnen.

Website bezoeken
5. de Ijsbaas

5. de Ijsbaas

De Ijsbaas is een ambachtelijke ijsmakerij in Zuid-Limburg. Ze zijn een ‘baas’ in het maken van een authentiek én (h)eerlijk product. IJs is hun passie. Ze houden van ijs. Het lekkerste ijs met de beste, lokale ingrediënten. Voor mensen die, net als de ijsbaas, veel waarde hechten aan kwaliteit. Voor mensen die kiezen voor eerlijke producten met een transparant verhaal. Centraal gelegen in het heuvelland tussen Gulpen en Magraten tref je de ijswinkel van de ijsbaas, hier proef je alle lekkernijen en de laatste nieuwe producten.

Website bezoeken
6. Wijndomein St. Martinus

6. Wijndomein St. Martinus

In het schitterende heuvellandschap van Zuid-Limburg in het bergdorpje Vijlen vlakbij het drielandenpunt van Vaals liggen de natuurlijk duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus, de oudste rode wijngaard van Nederland.

Al sinds 1988 worden in de eigen wijnkelders op duurzame wijze de internationaal geprezen wijnen geproduceerd. Mede dankzij het unieke en milieuvriendelijke werkwijze zorgt oenoloog Stan Beurskens en zijn team voor verbluffend goede wijnen.


Bijna alle wijnen van Wijngaard St. Martinus zijn door de jaren heen bekroond met nationale en internationale prijzen. Inmiddels zijn er meer dan 150 medailles ontvangen van de keuring van de Lage Landen, de keuringen in Berlijn, Freiburg, Parijs, Seoul en andere.

De wijngaard is met 28 hectare de grootste wijngaard van Nederland!

Website bezoeken

Meer foodspots

Natuurlijk zijn er nog veel meer foodspots om te ontdekken.

Wij hebben nog een aantal extra foodspots samen met de top 6 in onderstaande kaart samengevat.