Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsavontuur:
Zuid-Limburg op twee wielen

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek.

Fiets met ons mee door de adembenemende heuvels en ontdek waarom Zuid-Limburg de perfecte bestemming is voor fietsliefhebbers van alle niveaus!

Datum blogpost: Februari 2024

Fietsknooppunt 53 op Landgoed Terworm

Fietsknooppunt 53
op Landgoed Terworm

Op nog geen 800 meter van het hotel bevindt zich Fietsknooppunt 53. Fietsknooppunten zijn een ideaal startpunt voor een heerlijke dag langs de mooiste natuur, stedelijke flair en landschappen. U fietst eenvoudig van knooppunt naar knooppunt, welke onderweg staan aangegeven.

Fietsroutes

Verken de prachtige omgeving rondom Hotel Heerlen met onze handige fietsroutes. Onze routes zijn gebaseerd op knooppunten, waardoor ze gemakkelijk te volgen zijn.

 • Rondje Heuvelland

  24,7 km

  Rondje Heuvelland

  Een afwisselende route van heuvels en dalen. Vanuit Heerlen fiets u via het Heuvelland naar het dal waar de dorpen Valkenburg en Schin op Geul liggen.

 • Rondje Parkstad

  37,8 km

  Rondje Parkstad

  Een route die u langs de verschillende steden van Parkstad zal leiden, maar waarbij ook natuurgebieden als de Brunssumerheide en Strijthagen zijn inbegrepen. Leuke stops zijn mogelijk bij het bezoekerscentrum van de Brunssumerheide of wellicht beklimt u de hoogste trap van Nederland?

 • Rondje stad en natuur

  50 km

  Rondje stad en natuur

  Een dagvullende fietsroute die u zal leiden door het Heuvelland maar ook de stedelijke omgeving van Parkstad. U zult zien hoe afwisselend Zuid-Limburg is; prachtige vergezichten maar ook kleurrijke heide velden op de Brunssumerheide.

 • Rondje Heuvelroute

  28,9 km

  Rondje Heuvelroute

  De heuvels op de Heuvelroute Parkstad Limburg zijn verrassend toegankelijk en onderweg geniet u van gezellige dorpjes met hun zonnige terrasjes, de prachtige kastelen en kerken en de serene natuur met zijn mooie vergezichten. Deze fietsroute begint u al bij een van de mooiste locaties van Parkstad: kasteel Terworm.
 • Langs buitengoederen vol verhalen

  45,9 km

  Langs buitengoederen vol verhalen

  Deze dagvullende fietsroute brengt u naar een andere kant van Zuid-Limburg. Ga vanaf station Heerlen met uw fiets in de trein naar het startpunt Station Maastricht Noord. Vanaf Stations Schin op Geul (het eindpunt) kunt gemakkelijk met de trein weer terug naar Heerlen.
 • Maak uw eigen route

  Maak uw eigen route

  Een fietsroute maken geheel naar eigen invulling? Dat kan! Het fietsknooppunten systeem is makkelijk te volgen. U start bij fietsknoopunt 53 op een kleine 800 meter vanaf het hotel. U kunt vanaf dit knooppunt alle kanten op; stedelijk, Heuvelland of bossen.
Wielrennen

Wielrennen

Zuid-Limburg staat bekend onder wielrenners als uitdagend oefenterrein. Niet voor niets zijn er jaarlijks meerdere fietsevenementen waaronder de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste. Het heuvelachtige landschap met soms pittige klimmen is uitstekend geschikt voor een sportief weekend. En als hotel zijn we volledig gericht om ook jou van dienst te zijn. De wielrenfiets mag mee naar de kamer, we bieden een goede maaltijd in het restaurant (ook pasta's) en de ontspanning die je nodig hebt na een sportieve dag in Badhuys Terworm ons zwembad en wellness. Benieuwd welke uitdagingen Zuid-Limburg voor wielrenners te bieden heeft?

Meer informatie
Mountainbiken

Mountainbiken

Je technische skills verbeteren in een bike park, jezelf overwinnen op de langste en steilste hellingen van Nederland, je even die prof voelen op een NK-route en dan lekker uitrusten bij een trailhub… In Zuid-Limburg leef je je als mountainbiker uit op het 500 kilometer lange MTB-routenetwerk. Midden in de bossen, in het heuvelland of tegen een steile helling zoals de Whilimina berg in Landgraaf.

Meer informatie
Overdekte fietsenstalling

Overdekte fietsenstalling

Bij Hotel Heerlen hebben we een zeer ruime en afgesloten fietsenstalling. Je kunt een eigen fiets hier stallen en eventueel ook jouw e-bike opladen tijdens het verblijf. Toegang heb je met de keycard van de kamer. Een wielrenfiets adviseren wij mee te nemen naar de kamer (mits schoon) evenals een verwijderbare accu van een e-bike.

Fietsverhuur

Een unisex fiets of e-bike kunt u natuurlijk ook bij ons huren. Onze vloot bestaat uit luxe Gazelle E-bikes. De actieradius van onze e-bikes is gemiddeld 60 km, al is dit uiteraard sterk afhankelijk van het gebruik in het Heuvelland. U kunt er met gemak meer mee halen, maar als u sportief als u bent alle heuvels trotseert zal dit natuurlijk invloed hebben op de accu. Een fiets of e-bike reserveert u eenvoudig via onze site, waarbij u ook nog eens 5 euro bespaart.

Onze vloot

Fietsarrangementen

Niks is fijner dan vooraf alles geregeld te hebben. Dat vinden wij ook! Daarom bieden wij 2 fietsarrangementen incl. één dag fietsverhuur (ebike of unisex fiets). Met het boeken van ons fietsarrangementen bent u direct voorzien van overnachting, ontbijt, diner en fietshuur!

 • Sportief Iets

  Sportief Iets

  • 1x/2x/3x overnachting
  • 1x/2x/3x ontbijt
  • 1x/2x 3-gangen diner
  • 1x dag fietsverhuur (Qwic 7-versnellingen)
  • De fiets staat gereserveerd op de dag na aankomst
  Vanaf
  139,00
  p.p.
 • E-bike

  E-bike

  • 1x/2x/3x overnachting
  • 1x/2x/3x ontbijt
  • 1x/2x 3-gangen diner
  • 1x dag fietsverhuur (E-bike)
  • De e-bike staat gereserveerd op de dag na aankomst
  Vanaf
  151,50
  p.p.
 • Alle arrangementen

  Alle arrangementen

  Neemt u uw eigen fiets of e-bike mee? Ook dan hebben we leuke arrangementen. Daar staan we als Valk Exclusief natuurlijk bekend om: Exclusief, voor ons allemaal!