Direct naar de contentDirect naar de footer

Dit is Parkstad in de Winter!

Welkom in het hart van Parkstad, waar stedelijke flair hand in hand gaat met de serene rust van het platteland. Deze unieke regio, met Heerlen als stralend middelpunt, biedt een winterse ervaring als geen ander. Hier ontmoeten tegenstellingen elkaar op de meest verrassende manier, en dat maakt Parkstad de meest diverse en boeiende regio van Nederland.

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Het is er groen en rustig vol kastelen en kloosters, maar het bruist ook door de kleurrijke steden, topattracties en te gekke festivals. Welkom in het dynamische Parkstad Limburg!

Datum blogpost: November 2023

Dit is Parkstad!
Wintertijd Heerlen

Wintertijd Heerlen

Wintertijd Heerlen is hét winterevenement van regio Parkstad in Heerlen centrum en vindt van 14 december t/m 7 januari 2024 plaats. Bereid je voor op fonkelende lichtjes en winterse gezelligheid in het hart van Heerlen.

Ga jij als een ware schaatskampioen rondjes draaien? Ben jij er klaar voor om het ijs te breken op de curlingbaan? Durf jij de snelheid te trotseren op de ijskoude glijbaan? Tel dan af voor een onvergetelijke Wintertijd Heerlen! De 600 m2 grote (overdekte) schaatsbaan, de ijskoude glijbaan, een curlingbaan en diverse andere activiteiten zijn een vast onderdeel van Wintertijd. Tel daarbij op een gevarieerd programma aanbod en samen maakt dit Wintertijd tot hét winterevenement van de regio.

GaiaZOO Kerkrade

GaiaZOO Kerkrade

In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. Maak een complete wereldreis in één dag bij ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland 2023'!

Sta oog in oog met 's werelds mooiste dieren zoals neushoorns, giraffen, leeuwen, gorilla's en flamingo's. GaiaZOO is vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept al meerdere malen gekroond tot ANWB's 'Leukste Uitje van Nederland'. Tijdens een wandeling door een glooiend heuvellandschap, ontmoet je unieke diersoorten, zoals rode panda's, veelvraten, giraffen, gorilla’s en de koning der dieren: de leeuw.

Vergeet geen bezoek te brengen aan limburgHUIS, waar je oog in oog staat met diverse bedreigde diersoorten van eigen bodem. Geniet vervolgens onder het genot van ambachtelijke Limburgse vlaai en (h)eerlijke koffie van het uitzicht over de bijzondere natuur in GaiaZOO. Een bijzondere ervaring wacht in Rainforest waar in het apenbos de doodshoofd- en brulapen zelfs boven je hoofd door de takken klauteren!

Snowworld Landgraaf

Snowworld Landgraaf

Sneeuw, ski's en snowboards wachten op je bij Snowworld Landgraaf. Of je nu een doorgewinterde wintersporter bent of nog nooit op de latten hebt gestaan, hier is plezier in de sneeuw gegarandeerd voor het hele gezin. Leer de eerste bochtjes maken, op volle snelheid de piste afracen of wordt klaargestoomd voor het funpark. Hier is het altijd -5°C en wordt de sneeuw elke nacht geprepareerd. SnowWorld Landgraaf beschikt over acht liften, waaronder een zespersoons stoeltjeslift. Op de langste piste kunnen afdalingen van maar liefst 400 meter gemaakt worden. Voor kinderen en beginners zijn er twee oefenpistes van elk 100 meter lang, beiden met een eigen hellingsgraad.

Winter op Landgoed TerWorm

Winter op Landgoed TerWorm

In de winter betovert Landgoed TerWorm aan de rand van Heerlen met haar serene schoonheid. Een wandeling van 5 tot 10 kilometer voert langs de meanderende Geleenbeek en het statige Kasteel TerWorm met haar betoverende Franse rococotuinen.

Het landschap biedt een levendige flora en fauna: meidoornhagen wiegen in de bries, beschutte bossen ademen rust, en weides zijn bedekt met een bloemenpracht. De historische Eikendermolen uit de vijftiende eeuw en romantische Ruïne Eyckholt weerspiegelen in kleine vijvers.

Het voormalige openluchtzwembad is nu een stil bosmeer, een oase van rust. De winter heeft TerWorm in een serene betovering gehuld, waar de natuur haar eigen harmonie zingt.

Kunst in de Kou: De Streetart Route

Kunst in de Kou: De Streetart Route

De winter doet Parkstad niet verstommen, integendeel. Volg de Streetart Route en laat je inspireren door de kleurrijke creaties die de stad sieren, zelfs wanneer de wereld gehuld is in een witte gloed.

Te voet door de betonnen jungle van Heerlen. Tijdens deze rondleiding laat de gids je de meest bijzondere plekjes van het centrum in Heerlen zien. De street art cultuur, het maakproces en de verhalen achter de kunstwerken komen onder andere aan bod.

De streetart route is voor een klein bedrag te koop bij de receptie van het hotel of bij de Visit Zuid-Limburg Experience.

Nog meer winterse tips

  • Kasteel Hoensbroek

    Geschiedenis in een
    winterse mantel

    Kasteel Hoensbroek

    Kasteel Hoensbroek, omhuld door een witte deken, neemt je mee op een reis door de tijd. Dwaal door de eeuwenoude gangen en laat je betoveren door de magische sfeer die in de winter nog intenser lijkt.

  • Mijnmuseum

    Het Mijnverleden:
    Een fascinerende terugblik

    Mijnmuseum

    Duik dieper in het verleden van Parkstad en ontdek de rijke mijnbouwhistorie van de regio. Het Mijnmuseum biedt een boeiende inkijk in een tijdperk dat de regio vormde.

  • Brunssumerheide

    Natuurlijke schoonheid
    in de winter

    Brunssumerheide

    De uitgestrekte Brunssumerheide, een waar juweel van Parkstad, nodigt je uit voor een winterse ontdekkingstocht. Laat je verrassen door de serene schoonheid van de natuur, zelfs wanneer de sneeuwvlokken vallen.

Een winter minivakantie in het Zuiden

Een winter minivakantie in het Zuiden

Te midden van het betoverende Heuvelland, het historische Aachen en het bruisende Maastricht, ligt Parkstad. Deze regio vormt de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke winterse minivakantie.

Hier schildert de sneeuw een sprookjesachtig decor over de heuvels en velden. De heldere lucht en serene rust creëren een betoverende sfeer die de ziel verwarmt. Lokale gastvrijheid omarmt je als een warme deken, van gezellige cafés tot pittoreske accommodaties.

Verken de eeuwenoude charme van Aachen en de knusse straatjes van Maastricht. Terug in Parkstad wachten sfeervolle eetgelegenheden met streekgerechten en gezellige overnachtingsplekken die aanvoelen als een thuis weg van huis.

Ontdek de winterse pracht van Parkstad, waar natuur, cultuur en gastvrijheid samenkomen voor een onvergetelijke ervaring.

Meer inspiratie
De Reflectortocht

De Reflectortocht

Kom deze kerstvakantie stralen in BloteVoetenPark Brunssum. Op een leuke manier een frisse neus halen? Loop dan in het donker De Reflectortocht! Deze 3 kilometer lange wandeling door het BloteVoetenParkbos is leuk voor alle leeftijden. Trek je wandelschoenen aan, neem een zaklamp mee en speur je weg door het BloteVoetenPark. Reflectoren in diverse creatieve gedaantes wijzen je de weg door het donkere bos. Luister naar de geluiden, snuif de frisse winterlucht op en geniet van de natuur in het donker.

Meer informatie
Wellness en verwennerij in het Hotel

Wellness en verwennerij in het Hotel

Na een dag vol winterse avonturen, biedt ons hotel een oase van ontspanning. Neem een verkwikkende duik in het zwembad, werk aan je conditie in de fitnessruimte of laat je verwennen in de wellnessfaciliteiten.

Compleet tot rust komen in onze nieuwe wellness! De Romeinen kwamen vroeger al naar Heerlen om te badderen in de Thermen, wat nu het best bewaarde Romeinse badhuis van Nederland is. Heerlen heeft er echter een nieuw badhuis bij waar hotelgasten kunnen genieten en ontspannen. Badhuys Terworm beschikt over een verwarmd zwembad, een uitgebreide moderne fitness en een gloednieuwe wellness met bijzondere sauna's en faciliteiten omringd door de prachtige natuur van Landgoed TerWorm.

Meer informatie
De perfecte afsluiting: Warme Chocolademelk in de hotelbar

De perfecte afsluiting:
Warme Chocolademelk in de hotelbar

Sluit je dag af in stijl in onze gezellige hotelbar. Geniet van een weldadige kop warme chocolademelk of kies uit ons assortiment aan smakelijke drankjes.

Meer informatie
Visit Zuid-Limburg Experience

Benieuwd naar het complete verhaal van Parkstad? Bezoek dan zeker de Visit Zuid-Limburg Experience in het moderne Maankwartier Heerlen. Hier ontdek je het verleden, de transitiejaren, het heden en de toekomst van deze bijzondere regio.

Meer informatie