Direct naar de contentDirect naar de footer

Betoverende Kerstmarkten:
een gids vol prachtige tips!

Welkom bij onze betoverende kerstmarktenblog 2023! We nemen je graag mee op een magische reis langs de sfeervolle kerstmarkten in Zuid-Limburg en de betoverende kerstmarkten net over de grens in Duitsland. Ontdek de warme en gezellige atmosfeer die deze markten en winter activiteiten te bieden hebben, met prachtig versierde kraampjes, heerlijke lekkernijen en ambachtelijke geschenken. Van de pittoreske kerstmarkten in schilderachtige Zuid-Limburgse stadjes tot de grandeur van de Duitse markten in Aken en Keulen, er is voor ieder wat wils. Laat je meevoeren in de kerstsfeer en geniet van deze bijzondere traditie met onze blog als jouw gids!

Datum blogpost: September 2023

 • Kerststad Valkenburg

  Van 17 november 2023 t/m 7 januari 2024 is het Geulstadje Valkenburg weer van onder tot boven in kerstsferen gehuld. Geniet gezellig en ontspannen van de vele lichtjes, de muziek en al het lekkers, boven- én ondergronds! Dit jaar is er wat weer meer voorpret dan normaal, want we vragen je om je bezoek van te voren te plannen. Veel plezier!

 • Magisch Maastricht

  Vanaf 1 december 2023 wordt de Maastrichtse binnenstad in sfeervolle kerstdecoraties gehuld en het Vrijthof wordt omgetoverd in een groot winterdorp. De ideale locatie voor een kerstervaring om nooit te vergeten! Kom jij ook een kijkje nemen?

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, prachtige kerstmarkten en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Wie niet beter zou weten, zou denken dat de Kerstman uit Valkenburg komt. Bezoek zeker de ondergrondse kerstmarkten!

Beleef Kerststad Valkenburg

Betoverende Duitse Kerstmarkten

 • Kerstmarkt Aachen

  24 november t/m 23 december

  Kerstmarkt Aachen

  Bezoek deze kerstperiode Aken en breng een onvergetelijk bezoek aan de kerstmarkt! Deze Duitse stad wordt vanaf eind november omgetoverd tot een waar kerstsprookje. In de omgeving van het Akense stadhuis staat een kerstmarkt met ruim 123 stalletjes, waar je kunt genieten van lekkernijen als aardappelpannenkoeken, speculaas en marsepein.

 • Kerstmarkt Köln

  23 november t/m 23 december

  Kerstmarkt Köln

  De kerstmarkt in Keulen betovert jaarlijks het hart van de stad. Onder de schaduw van de imposante kathedraal bieden kraampjes handgemaakte ambachten en lekkernijen aan. Families genieten van attracties en live muziek terwijl duizenden lichtjes de avond verlichten, de ware geest van Kerstmis tot leven brengend.

 • Kerstmarkt Düsseldorf

  23 november t/m 30 december

  Kerstmarkt Düsseldorf

  De kerstmarkt van Düsseldorf is een magische belevenis die jaarlijks de stad betovert. Langs de Rijnkade en in het historische stadscentrum stralen kraampjes met ambachtelijke schatten en heerlijke lekkernijen. Bezoekers, jong en oud, worden verwend met draaimolens en traditionele lekkernijen, terwijl live muziek de sfeer vult. De avond brengt een betoverend schouwspel van duizenden lichtjes, waarmee de echte geest van Kerstmis tot leven komt.

Met de trein naar de Kerstmarkt

Met de trein naar de Kerstmarkt

Vertrek vanaf Köhlscheid HBF of Herzogenrath HBF, beide op slechts 15 minuten rijden vanaf het hotel met voldoende parkeergelegenheid in de buurt. U kunt ook eventueel vertrekken vanaf Heerlen met overstap. Treinreizen in Duitsland zijn verrassend betaalbaar, vooral met de vele voordelige aanbiedingen die regelmatig beschikbaar zijn. Stap aan boord en laat je betoveren door de unieke sfeer van de Duitse kerstmarkten!

Plan uw reis
Wintertijd Heerlen

Wintertijd Heerlen

Wintertijd Heerlen is hét winterdorp dat de koude winterdagen weer wat warmte geeft en je direct in kerstsferen brengt. Waar je het vindt? Op het Pancratiusplein en de Bongerd in Heerlen.

Meer informatie
De Reflectortocht

De Reflectortocht

Kom deze kerstvakantie stralen in BloteVoetenPark Brunssum. Op een leuke manier een frisse neus halen? Loop dan in het donker De Reflectortocht! Deze 3 kilometer lange wandeling door het BloteVoetenParkbos is leuk voor alle leeftijden. Reflectoren in diverse creatieve gedaantes wijzen je de weg door het donkere bos. Luister naar de geluiden, snuif de frisse winterlucht op en geniet van de natuur in het donker.

Meer informatie

En er zijn nog veel meer ervaringen om te beleven!

 • Kerst in Mergelrijk

  18 november t/m 7 januari

  Kerst in Mergelrijk

  Bezichtig in de kerstgrot het 30m lange diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door het ontroerende kerstverhaal van de Zandtovenaar. Bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen en de indrukwekkende mergelsculpturen. Nieuw dit jaar zijn de spectaculaire 3D-grotschilderingen. Hou je camera bij de hand!

 • Kerstparade Valkenburg

  18 november t/m 30 december

  Kerstparade Valkenburg

  Tijdens Kerststad Valkenburg trekt twee maal per week (op woensdag en zaterdag) een sprookjesachtige optocht (Landal Christmas Parade) door de oude straatjes van het stadje. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachtige kostuums.

 • Route d'Amuse

  17 november t/m 7 januari

  Route d'Amuse

  Het succes van Route d’Amuse is al jaren ongekend en het recept zo eenvoudig. Tijdens één van de twee culinaire wandelroutes krijg je bij vier horecazaken een heerlijke amuse. De route laat je een stukje van Kerststad Valkenburg ontdekken, maar ook iets van het prachtige landschap rondom het Geulstadje.

 • Winterland Hasselt

  17 november t/m 7 januari

  Winterland Hasselt

  Wie Winterland zegt, denkt spontaan aan het Grand Café, de schaatsbaan, Spiegeltent, Huis van de Kerstman… Maar ook dit jaar zal onze Oostenrijkse Almhütte er staan in een nog grotere versie dan afgelopen editie. Ze brengen de Alpen naar Hasselt. En ook de #WinterWonderExperience krijgt een vervolg en is dé plek bij uitstek om Instagrammable winterfoto's en TikToks te maken met je vrienden en familie!

 • Le Village de Noël

  25 november t/m 30 december

  Le Village de Noël

  Stap in de betoverende wereld van de Luikse kerstmarkt, de oudste kerstmarkt van België. Laat je meevoeren door de magische sfeer, proef lokale lekkernijen en ontdek unieke geschenken. Een onvergetelijke ervaring voor de feestdagen.

 • Wintertraum Phantasialand

  18 november t/m 28 januari

  Wintertraum Phantasialand

  In de winter verandert Phantasialand in een lichtzee! De themagebieden hullen zich stuk voor stuk in een winterwereld vol magie. Op een behaaglijke en winterse wijze onder een flakkerende lantaarn in Klugheim, waar TARON door het mysterieus verlichte rotslandschap raast, lieflijk en plechtig in China Town of vol van pracht en feestelijk in Berlin: in Phantasialand is de winter een droom!

Een overzicht van de kerstmarkten

Tickets te koop bij de receptie
Kerstmarkt Gemeentegrot Ja17 november t/m 30 december 2023Valkenburg
Kerstmarkt Fluwelengrot Ja17 november t/m 30 december 2023Valkenburg
Kerst in Mergelrijk Ja18 november 2023 t/m 7 januari 2024Valkenburg
Santa's Village17 november t/m 31 december 2023Valkenburg
Christmas Parade19 november t/m 21 december 2022 (elke woensdag en zaterdag)Valkenburg
Route d'AmuseJa17 november 2023 t/m 7 januari 2024Valkenburg
Magisch Maastricht1 december t/m 31 december 2023Maastricht
Kerstmarkt Aachen24 november t/m 23 december 2023Aachen (DE)
Kerstmarkt Köln23 november t/m 23 december 2023Köln (DE)
Kerstmarkt Düsseldorf23 november t/m 30 december 2023Düsseldorf (DE)
Reflectorttocht Blote VoetenPark26 december 2023 t/m 6 januari 2024Brunssum
Winterland Hasselt17 november 2023 t/m 7 januari 2024Hasselt (BE)
Le Village de Noël25 november t/m 30 december 2023Liege (BE)
Phantasialand Wintertraum18 november 2023 t/m 28 januari 2024Brühl (DE)
Wintertijd Heerlen14 december 2023 t/m 7 januari 2024Heerlen