Skip to contentSkip to footer
Historisch Aachen
Historisch Aachen
Shoppen in Düsseldorf, stad aan de rijn

Duitse steden

Vele Duitse steden zijn op een kleine afstand van Hotel Heerlen te bereiken. Enkele voorbeelden zijn: Aken, Düren, Düsseldorf, Mönchengladbach of Köln. Deze steden hebben één ding gemeen, de Duitse sfeer is overal terug te vinden. Beleef en ontdek het!

AKEN

De Aachener Dom - UNESCO-Werelderfgoed
De Dom van Aken is een van de beroemdste monumentale bouwwerken van het avondland. Het is de kerk waar meer dan 30 Duitse koningen zijn gekroond, de begraafplaats van Karel de Grote, belangrijke bedevaartskerk en sedert 1930 kathedraal van het bisdom Aken. De dom was 1978 het eerste Duitse bouwwerk dat van de UNESCO de status van bijzonder cultuurgoed verkreeg. Als u Aken bezoekt, mag u een rondleiding door de dom daarom niet missen, zeker niet wanneer u een liefhebber bent van historische gebouwen en kerken.

Meer informatie

KÖLN

Zin in kunst en cultuur, carnaval en Kölsch? Dan is Keulen, de historische domstad aan de Rijn met haar groots verleden, precies de juiste bestemming. Niet slechts voor één, maar voor meerdere stedentrips. Keulen doet je wat, het raakt je hart, het is zoiets als een gevoel of een levenshouding. En alles draait hier om het symbool van de stad aan de Rijn, de wereldberoemde Dom die als een gigantische waker midden in de stad staat.

Meer informatie

DÜSSELDORF

De bruisende stad Düsseldorf is de hoofdstad van Noord-Rijn Westfalen en heeft veel te bieden voor jong en oud. Naast de vele bezienswaardigheden heeft Düsseldorf een verscheidenheid aan culturele activiteiten zoals musea, opera, theater, concerten, cabaret en evenementen. Daarnaast zijn de vele kerken, historische gebouwen en musea zeker een bezoekje waard. Ontdek Düsseldorf!

Meer informatie