Skip to contentSkip to footer
Brand Bier, gebrouwen in Wijlre
Brand Bier, gebrouwen in Wijlre

Limburgse bieren

Limburgs en wereldwijd bekend! De Limburgse bieren. Breng een bezoek aan een van de bierbrouwerijen, waaronder de oudste van Nederland: de Brand Bierbrouwerij in Wijlre.

Brand Bier

Ontdek de oudste brouwerij van Nederland (sinds 1340).

Maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van het bier waar Limburg trots op is. Voel, Ruik en Beleef hoe Brand nog elke dag met passie en liefde voor het vak gebrouwen wordt en leer alles over het brouwproces. Je eindigt in het ruim 70 jaar oude proeflokaal “t Kelderke”, waar je zelf kunt proeven hoe de bijzondere bieren van Brand smaken.

• Ontvangst met koffie en vlaai

• Bedrijfsfilm Brand

• Rondleiding Museum

• Rondleiding Brouwerij

• Proeven van Brand's bieren in het Kelderke

• Brand geschenk

Meer informatie

ALFA bierbrouwerij

In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij. ALFA is één van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern. Bij de brouwerij, die nog altijd in handen is van de familie Meens, staat inmiddels de 4e generatie van de familie Meens aan het roer.

Gulpener

De smaak van duurzaamheid!

Gulpener brouwt maar liefst 16 heerlijke speciaalbieren. Daar wil je niet alleen naar kijken, maar ook kunnen ruiken en proeven. Tijdens deze excursie maak je kennis met Gulpener en het gedachtegoed van de Vrije Brouwer. Onze biersommelier neemt je mee in de wereld van het Vrije brouwen in de Gulpener Bierbrouwerij en vertelt je alles over onze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Uiteraard zal het proeven van enkele heerlijke Gulpener speciaalbieren ook niet ontbreken.

Meer informatie

Reserveren

Reserveren voor een rondleiding is noodzakelijk. Dit kunt u doen via VVV Zuid-Limburg.