Skip to contentSkip to footer

DRIELANDENPUNT

Labyrint Drielandenpunt & Taverne De Grenssteen bieden grenzeloos vermaak op en rondom het hoogste punt van Nederland.

HET DRIELANDENPUNT EN LABYRINTH

Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Tot 1919 was het Drielandenpunt een Vierlandenpunt met ''Neutraal Moresnet'' als vierde land. In het begin van de vorige eeuw was er zelfs een vliegveld op het Vierlandenpunt.
Daar spelen zich nu veel van onze spel- en buitenactiviteiten af zoals bijvoorbeeld de Drielandenpunt Sterrenslag en de schietcompetitities bestaande uit bijvoorbeeld kleiduivenschieten, handboogschieten, kruisboogschieten en luchtbuksschieten.

Tot ver in de vorige eeuw zijn er op het rondom het Drielandenpunt veel smokkelaars actief geweest. Prijzen van bijvoorbeeld boter, vlees, sigaretten, koffie en drank verschilden enorm van land tot land zodat vaak nachtelijk hachelijk uitstapje over de grens erg lucratief kon
zijn. Smokkelaars en douanebeambten speelden hier dan ook jarenlang kat en muis. Dit spel kunt u zelf beleven in ons inmiddels befaamde smokkelarrangement.

Het Drielandenpunt wordt jaarlijks druk bezocht vanwege haar aantrekkelijke en uitgebreide wandelmogelijkheden. U kunt hier genieten van de beschermde natuur en de vele recreatieve mogelijkheden. Daarna is het goed toeven in Taverne De Grenssteen met haar nagebouwde illegale jeneverstokerij en een heus Douanedepot of onze gezellige Herberg.

Meer informatie