Skip to contentSkip to footer
Genieten in de 3 landen regio
Genieten in de 3 landen regio
Shoppen of cultuur, Maastricht heeft het!

Liefde voor het landschap

In dit golfende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Het is de ideale omgeving om te fietsen en te wandelen.

Valkenburg a/d Geul

Valkenburg a/d Geul

Toeristisch hart van Zuid-Limburg is Valkenburg a/d geul. In elke jarigetijd is dit mergelstadje het bezoeken waard. Valkenburg is voornamelijk bekend van haar mergel, grotten en de jaarlijkse kerstmarkt. Toch is er in Valkenburg veel meer.

 • MergelRijk

  MergelRijk is de nieuwste topattractie in de grotten van Valkenburg voor klein en groot. Een ongelooflijk verrassende en veelzijdige beleving. Beleef op een onvergetelijkeen indrukwekkende wijze waar en hoe Bokkenrijders samenkwamen, vleermuizen leven, grotchampignons gekweekt worden, fossielen worden opgegraven en blokbrekers de mergel uit de berg halen.

 • Limburgse bieren

  Limburgs en wereldwijd bekend! De Limburgse bieren. Breng een bezoek aan een van de bierbrouwerijen, waaronder de oudste van Nederland: de Brand Bierbrouwerij in Wijlre.

Maastricht

Maastricht

Sfeervolle binnenstad aan de maas. Prachtige oude gebouwen en daarnaast een zeer divers winkelaanbod. Maak een boottocht op de maas of een stadswandeling in het centrum. Foto:© VVV Maastricht / Hugo Thomassen

 • Tips for Kids

  In het Heuvelland zijn vele toeristische attracties te vinden. Er is echt van alles te beleven in Zuid-Limburg. Ontdekt het snel.

 • Drielandenpunt

  Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Op het drielandenpunt is ook een uitzichttoren en doolhof te bezoeken.