Skip to contentSkip to footer
Historisch Kasteel Hoensbroek
Historisch Kasteel Hoensbroek

Musea

Breng een bezoek aan het enigste Kasteelmusem van Limburg: Kasteel Hoensbroek! Beleef de indrukwekkende restanten van een oud Romeins badhuis in het Thermenmuseum. Wilt u het oude Zuid-Limburg beleven, dan vergeet zeker een bezoek aan het Mijnmuseum niet!

Kasteel Hoensbroek
Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van het land. Dit enorme slot is een kasteelmuseum. U dwaalt er door meer dan veertig (!) kasteelvertrekken. Voor jong en oud, met of zonder kinderen is in dit kasteel van alles te beleven! Het kasteel is het best bezochte museum van Limburg winnaar van de VVV Zuid-Limburg innovatieprijs 2011!

Meer informatie

Thermenmuseum
In het Thermenmuseum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen. Het is het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Het museum heeft daarnaast een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, afkomstig uit Coriovallum - de Romeinse stad die onder Heerlen ligt.

Meer informatie

Nederlands Mijnmuseum
Het Nederlands Mijnmuseum koestert het Limburgse steenkolen- en mijnbouw-verleden. Het is gevestigd in het enige Heerlense top 100 monument van de door Unesco beschermde historische gebouwen, het schachtgebouw van de voormalige Oranje Nassau 1 mijn te Heerlen.

Meer informatie