Skip to contentSkip to footer
Ontdek urban Heerlen
Ontdek urban Heerlen
Glaspaleis , hart van Heerlen
De grootste skipiste van de benelux
Het grootse klimpark van de benelux!

Heerlen & Parkstad

Van der Valk Hotel Heerlen ligt op circa 15/20 minuten lopen en 5 autominuten van het stadscentrum van Heerlen. In de laatste jaren is Parkstad Zuid-Limburg, een regio waar Heerlen onderdeel van uitmaakt, sterk gegroeid als toeristische regio. U vindt er o.a.: GaiaZOO, Mondo Verde en Snowworld Landgraaf.

 • Heerlen

  Heerlen is populair, een winkelstad met een breed en gevarieerd aanbod. Naast de gezellige winkelstraten in het centrum vind je er diverse grotere winkelcentra, zoals bijvoorbeeld het Corio Center en 't Loon. Maar Heerlen heeft meer te bieden dan enkel het winkelgebied.

 • Beste reisbestemming ter wereld: Parkstad!

  Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld' van de Tourism for Tomorrow Award 2016! WTTC is gevestigd in Londen, Verenigd Koninkrijk. Deze wereldwijde autoriteit op het gebied van reizen en toerisme kiest ieder jaar o.a. de meest vooruitstrevende reisbestemming ter wereld. Nog nooit is Nederland voor een WTTC Award genomineerd, laat staan een regio in Nederland als beste reisbestemming.

GaiaZoo

GaiaZoo

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept al meerdere malen door het publiek gekozen tot Beste dierentuin van Nederland.

BloteVoetenPark

BloteVoetenPark

Bij het BloteVoetenPark is de dresscode blote voeten, dus trek schoenen en sokken uit, dan kan de avontuurlijke en tevens gezonde wandeling voor jong en oud beginnen. Terwijl het zand en gras kriebelt, de donkere aarde onder de voeten veert en heerlijk warm aan voelt, ervaren bezoekers een natuurlijke voetmassage tot in de tenen.

Snowworld

Snowworld

Wintersport in Nederland? 's Werelds grootste overdekte wintersport dorp op slechts 10 utominuten van Hotel Heerlen. Met vijf pistes en zeven liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk. Voor een perfecte sneeuwconditie wordt de temperatuur in de hal constant op -5 graden Celsius gehouden. Vergeet dus niet om warme kleding mee te nemen.

 • Musea

  Breng een bezoek aan het enigste Kasteelmusem van Limburg: Kasteel Hoensbroek! Beleef de indrukwekkende restanten van een oud Romeins badhuis in het Thermenmuseum. Wilt u het oude Zuid-Limburg beleven, dan vergeet zeker een bezoek aan het Mijnmuseum niet!

 • Earth center

  Een “buitenaardse” beleving, wereldwijd uniek, die je moet erváren! Columbus neemt je mee op spectaculaire reizen naar onontdekte oorden. Bekijk de wereld als nooit tevoren! Columbus earth theater bied je een onvergetelijke filmervaring, zoals nergens ter wereld vertoond. Reis mee met Columbus, kijk omlaag naar de aarde en je blik op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn…

VUE Bioscoop Kerkrade

VUE Bioscoop Kerkrade

In Kerkrade is sinds september 2013 de grootste en modernste bioscoop van Zuid Nederland met tien zalen, 2250 stoelen en het grootste filmdoek van Zuid Nederland. Een unieke bioscoopbeleving in hartje parkstad.

Vue Cinema
 • Tipds for kids

  Voor de kinderen is er in Heerlen & Parkstad van alles te beleven! Wat dacht u van Kinderstad Heerlen, schuintegenover ons hotel. Ook Mondo Verde in Landgraaf is op slechte enkele autominuten te bereiken.

 • Leisure Dome

  Plezier voor de hele familie. Maar liefst 7 leuke belevenissen onder één dak. Waaronder de grootste bioscoop van Limburg, indoor golf, lasergame en veel meer!