Skip to contentSkip to footer
Duitsland, op een steenworp van Zuid-Limburg
Duitsland, op een steenworp van Zuid-Limburg
Ontdek de parels in de Duitse grensstreek
Aquis Plaza, het nieuwe winkelhart van Aachen
Chio Aachen, het paardensport evenement van de wereld

Aken

Aken is een prachtige stad op nog geen 15 autominuten van ons hotel. De historische domstad is uitstekend geschikt voor een dagje uit. Aken heeft vele winkels, bezienswaardigheden en musea.

Het Stadshuis

Het Stadshuis

Aan het begin van de 14e eeuw kreeg de Akense burgerij de resten van de keizerpalts in handen. Op de fundamenten daarvan werd het gotische stadhuis gebouwd. Dit werd in de 17e en de 18e eeuw wederom verbouwd tot een stadspaleis in barokke stijl.

 • Het nieuwe winkelhart van Aachen

  Ontdek het nieuwe Aquis Plaza. Met meer dan 130 shops een prachtige aanvulling op het huidige aanbod van deze domstad. Enkele voorbeelden van shops die u aantreft: Saturn, Zara, Pull&Bear, JD Sportswear, Reserved, Mango & Mango Man, Snipes en veel meer! En dat alles.. op nog geen 15 autominuten van het hotel. Denkt u aan de milieusticker als u met de auto gaat?

 • Aken dom

  De Dom van Aken is een van de beroemdste monumentale bouwwerken van het Avondland. Het is de kerk waar meer dan 30 Duitse koningen zijn gekroond, de begraafplaats van Karel de Grote, belangrijke bedevaartkerk en sedert 1930 kathedraal van het bisdom Aken.

Het HausLöwenstein en het Couvenmuseum

Het HausLöwenstein en het Couvenmuseum

Het Couvenmuseum laat de bezoekers in 20 vertrekken zien hoe de wooncultuur er in de 18e en 19e eeuw uitzag. Bijzonder zijn de grote verscheidenheid en kwaliteit van de meubels, de schouwen en het stucwerk

Meer informatie
Elisengarten

Elisengarten

Samen met de Elisenbrunnen symboliseert de Elisengarten het vertrekpunt van de geschiedenis van Aken: de warmwaterbronnen.

 • Aachener Printen

  Ze heten niet gewoon "Printen", maar "Aachener Printen". En ze zijn in ieder opzicht uniek. Tegen alle vergelijkingen bijvoorbeeld met peperkoek of honingkoeken , hard en hardnekkig, zoals ze nu eenmaal zijn. En dat met opmerkelijk succes: Meer dan 4.500 ton Printen worden jaarlijks in Akense bedrijven en bakkerijen vervaardigd en een niet onaanzienlijk deel daarvan verspreidt de naam van de keizerstad over de hele wereld in kerst- en andere pakjes, als kleinigheid in de bagage, als souvenir of presentje.

 • Milieusticker

  Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones". Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo'n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Ook Aachen is een stad waar het centrum een Umweltzone is. De mileusticker is verkrijgbaar bij de ANWB of eenvoudig online te bestellen.