Skip to contentSkip to footer
Connecterra, prachtig wandelgebied in de Belgische Kempen
Connecterra, prachtig wandelgebied in de Belgische Kempen

Wandelen

Welkom in Zuid-Limburg één van de meest markante en mooiste wandel regio's van Nederland. Dit ervaart u als u gaat wandelen. Zuid-Limburg is bekend als Nationaal Landschap en die bijzondere kwaliteit houdt niet op bij de grens. De Voerstreek, Haspengouw, het Land van Herve en de Regio Aachen hebben ook veel cultuur te bieden. Samen met Zuid-Limburg vormen zij het grensoverschrijdende 'Drielandenpark'. Dit combineert het mooiste uit Nederland, België en Duitsland.

WANDELROUTES

Alle wandelroutes zijn uitgezet als rondgaande routes. Als u een wandeling via de gekleurde paaltjes volgt, komt u dus ook weer terug op het vertrekpunt. De wandelroutes zijn gemarkeerd met geheel gekleurde houten en/of kunststof palen en zijn in beide richtingen gemarkeerd. Op kruisingen of splitsingen treft u dan ook altijd twee palen van dezelfde kleur aan. U volgt altijd de markeringspaal die in uw looprichting staat. Soms kan het voorkomen dat u niet direct een volgende markeringspaal ziet staan. Kijk dan even goed in de berm, om de bocht van de weg of het pad. Het kan voorkomen dat de paaltjes soms door de bermbegroeiing moeilijk te zien zijn. Geprobeerd wordt dit zoveel mogelijk te voorkomen.

In Zuid-Limburg paaltjes routes, bestaan er ook nog andere soorten wandelroutes, zoals de 'ommetjes' en de beschreven routes. De zogenoemde 'ommetjes' zijn van groot belang voor de leefbaarheid, omdat ze het buitengebied verbinden met stad en dorp en toegankelijk maken voor bewoners en wandelaars. Het kan gaan om bestaande (onverharde) paden of de aanleg of het herstel van historische paden langs akkers, houtwallen, heggen of beken. Beschreven routes zijn uitgebreid beschreven routes die in een aantal boekjes te vinden zijn.

WANDELKAARTEN

VVV Zuid-Limburg heeft 4 zeer gedetailleerde wandelkaarten van Zuid-Limburg ontwikkeld, met bezienswaardigheden, hoogtelijnen, startpunten van de gekleurde paaltjesroutes en veel informatie over de natuur en monumenten in Zuid-Limburg.

De wandelkaarten worden verkocht bij onze receptie.

TIP: Connecterra - De panoramapoort van het Nationaal Park de Hoge Kempen

Op de plek waar 26 jaar geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, geniet je nu van een verrassend landschap van ‘bergen en meren’ en hoge toppen met spectaculaire panorama’s! Laat je in Connecterra verrassen door een bijzonder stukje natuur in Vlaanderen.

Connecterra verkennen doe je te voet: vier duidelijk bewegwijzerde wandelroutes en een handige wandelkaart helpen je op weg. Cultuurliefhebbers kunnen er, via de thematische Erfgoedwandeling, kennismaken met de ruim 100 jaar oude tuinwijk van Eisden. Beklim de trappen van de schachtbok tot op 12m hoogte en krijg als beloning een uniek zicht op de site en haar omgeving.

Ook de Rangers van het Nationaal Park Hoge Kempen staan dit jaar weer paraat om jou te verwelkomen in Connecterra met maar liefst 4 leuke activiteiten. De Connecterra Special is een echte aanrader! Laat je terug voeren naar de essentie in de natuur: vuur maken, een broodje bakken… Je voelt je gegarandeerd echt verbonden met de aarde! Reserveer je eigen Ranger voor jou en je familie, vrienden of collega’s. Of neem deel aan één van de activiteiten uit de kalender.

In het ‘Connecterra Café’ geniet je op een unieke plek van een verfrissend drankje terwijl de kinderen zich uitleven in de ’Speelput’, een ruime speeltuin met speeltuigen zowel voor kleine als grotere kinderen.

Samen met alle bezoekers willen we ervoor zorgen dat dit stukje natuur bijzonder blijft, ook in de toekomst! Maar ook dat jullie ervan kunnen mee genieten. In het verleden was dit gebied immers niet toegankelijk voor recreanten. Het hele gebied is nog steeds omheind en er wordt een kleine financiële bijdrage aan bezoekers gevraagd. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat zowel de natuur als de bezoeker zich thuis voelt op Connecterra!

MAAK JE DAGJE UIT COMPLEET: Connecterra is gelegen naast Maasmechelen Outlet Village. Combineer beide en u heeft een geweldig leuk dagje uit!