Direct naar de contentDirect naar de footer

Sfeervolle wintermaanden

Om elkaar te beschermen doen we het allemaal iets rustiger aan dit jaar, maar is nog steeds genoeg te beleven in Zuid-Limburg. Bezoek bijvoorbeeld Valkenburg: De middeleeuwse straatjes zijn ondergedompeld in de vertrouwde kerstsfeer, terwijl de kasteelruïne majestueus erbovenuit torent. In twee verschillende grotten beleef je de ondergrondse betovering, terwijl je de sfeervolle uitbeelding van het kerstverhaal bewondert, in het groot en in het klein. Voor meer inspiratie hebben wij voor u deze winter pagina gemaakt.

Door eventuele nieuwe en aangepaste maatregelen is de informatie op deze pagina onderhevig aan veranderingen. Bekijkt u altijd de meest recente informatie op de site van de betreffende activiteit vlak voor uw bezoek.

 • Kerstminiaturen in MergelRijk

  Het is dé must see van 2020 in Kerststad Valkenburg: Dé Kerstgrot van Valkenburg mag je niet overslaan! Kijk je ogen uit bij de levensgrote mergelsculpturen, beleef unieke kerstdorpjes en het 25 meter lange kerstverhaal in miniatuur. Bestel online je tickets!

  De must do in Valkenburg
 • KerstExpres

  Ervaar de vertrouwde nostalgische kerstsfeer uit grootmoeders tijd tijdens een stoomtreinreis met de speciale ‘Kerst Expres’. Zacht zet de puffende stoomlocomotief de ‘Kerst Expres’ in beweging. De stoomverwarming verwarmt het nostalgische rijtuig comfortabel, terwijl slierten stoom je raam versieren aan de buitenzijde. Geniet van het prachtige winterlandschap van Zuid-Limburg!

  Kerst Expres
Winter Wonderland Valkenburg

Winter Wonderland Valkenburg

Stap binnen in de ondergrondse mergelgangen van de Wilhelminagroeve en ervaar het kerstverhaal in de mooiste kerststal van Europa! Maak een adembenemende reis door Bethlehem en Nazareth…

Het perfecte vervolg op deze beleving is een ritje met de Kabelbaan naar de “grootste verlichte kerstboom van Limburg”, de Wilhelminatoren. Hier geniet je van een betoverend vergezicht over Kerststad Valkenburg. Tik ook een balletje op onze Adventure Mini Golfbaan en sjees naar beneden op onze rodelbanen.

Beleef Winter Wonderland
WinterWandelingen

WinterWandelingen

Wie een winterwandeling wilt maken in een wonderschoon heuvellandschap is in Zuid-Limburg aan het juiste adres. Onze heuvels zijn dan tenslotte net een tikkeltje meer sprookjesachtig dan normaal. Vooral met een dik pak sneeuw. Maar ook onze dorpen en steden zijn magisch verlicht en ademen kerst- en wintersfeer. Kom dat zien met een van deze 10 leuke winterwandelingen.

Ontdek winterwandelingen in Zuid-Limburg
Kerstshoppen Maastricht

Kerstshoppen Maastricht

Magisch Maastricht zal dit jaar niet doorgaan. Echter zal Maastricht wel, zoals gebruikelijk aangekleed worden met prachtige feestverlichting. Extra bijzonder dit jaar is de Magische Lichtroute, deze brengt u op fonkelende wijze langs de mooiste plekjes van de stad. Maastricht is natuurlijk ook de ideale stad voor uw kerstinkopen te doen.

Bezoek Maastricht
 • Thermae 2000

  Thermae 2000, bron van goed leven. Kom tot rust op de top van de Cauberg waar Thermae 2000 verscholen ligt in het groen. Plons in de warme thermale baden met water uit eigen bron, bubbel in de whirlpools en ontspan in de vele sauna's en stoombaden.

  Thermae 2000
 • Snowworld Landgraaf

  SnowWorld is er voor iedere wintersporter. Hier ervaren bezoekers 365 dagen per jaar onvergetelijk avontuur met vijf verschillende pistes, funpark, sfeervolle après-ski, verschillende restaurants met de heerlijkste wintersportgerechten en alle benodigde wintersportmaterialen.

  Beleef Snowworld