Direct naar de contentDirect naar de footer

Sfeervolle kerstmarkten

Wilt u lekker er op uit om de kerstmarkten te bezoeken of gaat u shoppen in één van de vele sfeervol aangeklede shoppingsteden? Tijdens de gezelligste tijd van het jaar is er in en rondom Hotel Heerlen van alles te beleven.

 • Kerstminiaturen in MergelRijk

  Het is dé must see van 2019 in Kerststad Valkenburg: een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door de ontroerende film over het kerstverhaal van de bekende Zandtovenaar en bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen.

  De must do in Valkenburg
 • Magisch Maastricht

  De plek waar we met elkaar samenkomen om de winter te vieren: Magisch Maastricht op het Vrijthof. Met een reuzenrad zo hoog als de wolken, een idyllische ‘Almhütte’, 900 m² overdekt kunstijs, een kerstmarkt met warme chocolademelk, Limburgse vlaai en andere verleidingen uit de streek die lonken. Daar waar het hout knispert, klop je aan bij de Kerstman voor een gemoedelijk onderonsje.

  Ontdek Magisch Maastricht
Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, prachtige kerstmarkten en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Wie niet beter zou weten, zou denken dat de Kerstman uit Valkenburg komt. Bezoek zeker de ondergrondse kerstmarkten!

Beleef Kerststad Valkenburg
Kerstmarkt Aachen

Kerstmarkt Aachen

Boek deze kerstperiode Aken en breng een onvergetelijk bezoek aan de kerstmarkt! Deze Duitse stad wordt vanaf half november omgetoverd tot een waar kerstsprookje. In de omgeving van het Akense stadhuis staat een kerstmarkt met ruim 123 stalletjes, waar je kunt genieten van lekkernijen als aardappelpannenkoeken, speculaas en marsepein.

Een typisch Duitse Kerstmarkt in Domstad Aachen
Winterland Hasselt

Winterland Hasselt

Winterland Hasselt tovert Hasselt om tot de meest sfeervolle kerststad van België. De winter en kerst zijn het thema op winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, een gezellig Winterland café, het Huis van de Kerstman, een reuzenrad en een deels overdekte kerstmarkt.

Net over de grens in België
 • Wintertijd Heerlen

  Een 600m2 grote schaatsbaan en een 6 meter hoog en 30 meter lange ijsglijbaan op het Pancratiusplein vormen het middelpunt van WinterTijd Heerlen. Direct aan de schaatsbaan bevindt zich een typisch wintercafé. Vanuit het wintercafé kan er onder het genot van een heerlijk winters hapje en drankje gekeken worden naar de gezellige schaats- en glijtaferelen

  Het winterevenement van Heerlen
 • Wintertraum - Phantasialand

  In de winter verandert Phantasialand in een lichtzee! De themagebieden hullen zich stuk voor stuk in een winterwereld vol magie. Op een behaaglijke en winterse wijze onder een flakkerende lantaarn in Klugheim, waar TARON door het mysterieus verlichte rotslandschap raast, lieflijk en plechtig in China Town of vol van pracht en feestelijk in Berlin: in Phantasialand is de winter een droom!

  Elke avond groots vuurwerk!
Christmas Parade Valkenburg

Christmas Parade Valkenburg

Twee keer per week trekt de Parade met het thema ‘Christmas Fairytales’ bestaande uit sprookjesachtig verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums op een speciaal voor de Parade gecomponeerde soundtrack door het centrum van Valkenburg.

Sfeervolle parade in de binnenstad van Valkenburg
 • Route d'Amuse

  Al vele jaren wordt deze culinaire wandeling georganiseerd in de Kerstperiode en de opbrengst draagt bij tot het organiseren van de vele evenementen van Kerststad Valkenburg. De wandeling voor Bourgondiërs voert door het het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden.

  Gezellige culinaire wandeling
 • Kerstshopping

  Gezellig kerst inkopen doen bij de mooiste winkelsteden? Dan bent u in Zuid-Limburg aan het goede adres. De sfeervolle binnenstad van Maastricht, het prachtige winkelcentrum Aquis Plaza in Aachen (zie foto) of de outlet centra in Roermond en Maasmechelen; het zijn slechts enkele voorbeelden voor een gezellige shopmiddag.

  Kerstshoppen in de mooiste winkelcentrums
Village de Noël in Luik

Village de Noël in Luik

Wist je dat de kerstmarkt/het kerstdorp van Luik de oudste én grootste kerstmarkt van heel België is. Deze kerstmarkt bij onze zuiderburen telt maar liefst 200 kraampjes waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft. Van kerstartikelen, Luikse wafels tot kerstbier en glühwein. Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt.

De oudste kerstmarkt van België