Direct naar de contentDirect naar de footer

Sfeervolle kerstmarkten

Wilt u lekker er op uit om de kerstmarkten te bezoeken of gaat u shoppen in één van de vele sfeervol aangeklede shoppingsteden? Tijdens de gezelligste tijd van het jaar is er in en rondom Hotel Heerlen van alles te beleven.

2021 is een bijzonder jaar, we hebben te maken met diverse maatregelen rondom het Coronavirus. Vooralsnog lijken de meeste kerstmarkten door te kunnen gaan, waarschijnlijk met aangepaste maatregelen. Bekijk u daarom voorafgaande aan uw bezoek de website van het betreffende evenement.

 • Kerstminiaturen in MergelRijk

  Het is dé must see van 2021 in Kerststad Valkenburg: een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door de ontroerende film over het kerstverhaal van de bekende Zandtovenaar en bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen.

  De must do in Valkenburg
 • Kerst in Valkenburg

  In Valkenburg duurt Kerstmis niet twee, maar 58 dagen! In de donkerste tijd van het jaar brengt Kerststad Valkenburg licht! Bezoek het kerststadje voor het ultieme kerstgevoel en geniet van de sfeer, de gezelligheid en al het moois dat dé kerstbestemming van Nederland te bieden heeft. Het kan allemaal dit jaar: plan je bezoek vooraf en boek je tickets.

  Ontdek Kerststad Valkenburg
Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg

Met sfeervolle lichtjes, kerstbomen, prachtige kerstmarkten en soms onverwacht een pak sneeuw, ademt Valkenburg één en al kerstsfeer uit. Wie niet beter zou weten, zou denken dat de Kerstman uit Valkenburg komt. Bezoek zeker de ondergrondse kerstmarkten!

Beleef Kerststad Valkenburg
Kerstmarkt Aachen

Kerstmarkt Aachen

Boek deze kerstperiode Aken en breng een onvergetelijk bezoek aan de kerstmarkt! Deze Duitse stad wordt vanaf half november omgetoverd tot een waar kerstsprookje. In de omgeving van het Akense stadhuis staat een kerstmarkt met ruim 123 stalletjes, waar je kunt genieten van lekkernijen als aardappelpannenkoeken, speculaas en marsepein.

Een typisch Duitse Kerstmarkt in Domstad Aachen
Winterland Hasselt

Winterland Hasselt

Winterland Hasselt tovert Hasselt om tot de meest sfeervolle kerststad van België. De winter en kerst zijn het thema op winterland. Zo vindt u er de grootste mobiele schaatsbaan van België, een gezellig Winterland café, het Huis van de Kerstman, een reuzenrad en een deels overdekte kerstmarkt.

Net over de grens in België
 • Route d'Amuse

  Al vele jaren wordt deze culinaire wandeling georganiseerd in de Kerstperiode en de opbrengst draagt bij tot het organiseren van de vele evenementen van Kerststad Valkenburg. De wandeling voor Bourgondiërs voert door het het mooie geulstadje Valkenburg. Onderweg geniet u van heerlijke amuses bij 5 gerenommeerde horecagelegenheden.

  Gezellige culinaire wandeling
 • Kerstshopping

  Gezellig kerst inkopen doen bij de mooiste winkelsteden? Dan bent u in Zuid-Limburg aan het goede adres. De sfeervolle binnenstad van Maastricht, het prachtige winkelcentrum Aquis Plaza in Aachen (zie foto) of de outlet centra in Roermond en Maasmechelen; het zijn slechts enkele voorbeelden voor een gezellige shopmiddag.

  Kerstshoppen in de mooiste winkelcentrums
 • Wintertijd Heerlen

  Een 600m2 grote schaatsbaan en een 6 meter hoog en 30 meter lange ijsglijbaan op het Pancratiusplein vormen het middelpunt van WinterTijd Heerlen. Direct aan de schaatsbaan bevindt zich een typisch wintercafé. Vanuit het wintercafé kan er onder het genot van een heerlijk winters hapje en drankje gekeken worden naar de gezellige schaats- en glijtaferelen

  Het winterevenement van Heerlen
 • Wintertraum - Phantasialand

  In de winter verandert Phantasialand in een lichtzee! De themagebieden hullen zich stuk voor stuk in een winterwereld vol magie. Op een behaaglijke en winterse wijze onder een flakkerende lantaarn in Klugheim, waar TARON door het mysterieus verlichte rotslandschap raast, lieflijk en plechtig in China Town of vol van pracht en feestelijk in Berlin: in Phantasialand is de winter een droom!

  Ontdek een zee van licht!
Village de Noël in Luik

Village de Noël in Luik

Wist je dat de kerstmarkt/het kerstdorp van Luik de oudste én grootste kerstmarkt van heel België is. Deze kerstmarkt bij onze zuiderburen telt maar liefst 200 kraampjes waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft. Van kerstartikelen, Luikse wafels tot kerstbier en glühwein. Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt.

De oudste kerstmarkt van België

Een overzicht van de kerstmarkten

2021 is een bijzonder jaar, we hebben te maken met diverse maatregelen rondom het Coronavirus. Vooralsnog lijken de meeste kerstmarkten door te kunnen gaan, waarschijnlijk met aangepaste maatregelen. Bekijk u daarom voorafgaande aan uw bezoek de website van het betreffende evenement.

Kerstmarkt Gemeentegrot12 november t/m 30 december 2021Valkenburg
Kerstmarkt Fluwelengrot12 november t/m 30 december 2021Valkenburg
Kerst in Mergelrijk19 november 2021 t/m 3 januari 2022Valkenburg
Winter Wonderland21 november 2021 t/m 3 januari 2022Valkenburg
Christmas Lightarts13 november 2021 t/m 3 januari 2022Valkenburg
Santa's VillageVanaf mid november 2021Valkenburg
Kerstmarkt AachenVanaf 19 november 2021 Aachen (DE)
Winterland Hasselt20 november 2021 t/m 9 januari 2021Hasselt (BE)
Phantasialand Wintertraum20 november 2021 t/m 23 januari 2022Brühl (DE)
Wintertijd Heerlen9 december 2021 t/m 9 januari 2022Heerlen