Direct naar de contentDirect naar de footer
Genieten in de 3 landen regio
Genieten in de 3 landen regio
Shoppen of cultuur, Maastricht heeft het!

Liefde voor het landschap

In dit golfende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Het is de ideale omgeving om te fietsen en te wandelen.

Valkenburg a/d Geul

Valkenburg a/d Geul

Toeristisch hart van Zuid-Limburg is Valkenburg a/d geul. In elke jarigetijd is dit mergelstadje het bezoeken waard. Valkenburg is voornamelijk bekend van haar mergel, grotten en de jaarlijkse kerstmarkt. Toch is er in Valkenburg veel meer.

 • MergelRijk

  In MergelRijk wandel je, zonder gids, door een sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel Dino’s en prachtige Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen. NIEUW is DINO adventure, je kunt in deze spannende grot tussen de Dino’s rondlopen en alles over de Dino’s te weten komen. Met behulp van films o.a. van de zandtovenaar, fossiel– en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als een van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier van een blokje mergel iets leuks maken.

 • Limburgse bieren

  Limburgs en wereldwijd bekend! De Limburgse bieren. Breng een bezoek aan een van de bierbrouwerijen, waaronder de oudste van Nederland: de Brand Bierbrouwerij in Wijlre.

Maastricht

Maastricht

Sfeervolle binnenstad aan de maas. Prachtige oude gebouwen en daarnaast een zeer divers winkelaanbod. Maak een boottocht op de maas of een stadswandeling in het centrum. Foto:© VVV Maastricht / Hugo Thomassen

Lees meer
 • Tips for Kids

  In het Heuvelland zijn vele toeristische attracties te vinden. Er is echt van alles te beleven in Zuid-Limburg. Ontdekt het snel.

 • Drielandenpunt

  Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Op het drielandenpunt is ook een uitzichttoren en doolhof te bezoeken.