Direct naar de contentDirect naar de footer
10 golfbanen in de omgeving van Hotel Heerlen
10 golfbanen in de omgeving van Hotel Heerlen

GOLF

Bent u nog niet in het bezit van een GolfVaardigheidsBewijs of wilt u eens iets nieuws proberen? Breng dan een bezoekje aan de boer en speel in een van zijn weilanden een potje boerengolf. Zoekt u het iets kleiner ga dan een keer midgetgolfen! Voor de echte golfers heeft Zuid-Limburg meerdere professionele golfbanen.

HOENSHUIS GOLF

Op slechts enkele minuten van Maastricht, aan de rand van het Limburgse Heuvelland te Voerendaal, biedt Golf & Country Club Hoenshuis een van de mooiste golfbanen van Zuid-Nederland.

Architecten Baron Paul Rolin en Wiel Snelder (landschap) zorgden voor het ontwerp van de karakteristieke Parkbaan, die werd geopend in 1987 en recent volledig gerenoveerd onder toezicht van architect Bruno Steensels.

Zacht glooiende fairways, mooie bomen, vijvers en beken, goed beschermde greens èn de baanlengte - 6.304m van de back tees - zorgen voor een uitdagende indeling van de holes. Deze vragen veelal om ‘course management’, getuige ook de Slope en Course Ratings van de baan. En op de tee van de geroemde én gevreesde ‘18e van Hoenshuis’ blijkt uit welk hout men echt is gesneden!

Het onderhoud van tees, fairways en greens gebeurt volgens hoge kwaliteitsstandaarden en in een visie om de impact op het milieu te minimaliseren. De baan is het gehele jaar open met zomergreens.

Gewaardeerd zijn tevens de uitgebreide oefenfaciliteiten van de Hoenshuis Golf Academy, met 3 putting greens, een overdekte en verlichte Driving Range en een 5 holes Pitch & Putt Course.

Een eeuwenoude Limburgse carré-hoeve herbergt het stijlvolle Clubhouse.

GOLFBANEN IN ZUID-LIMBURG EN OMGEVING

GlowGolf Kerkrade

Wie kent het oer Hollandse spelletje midgetgolf niet? Bij GlowGolf krijgt dit spelletje een heel nieuwe spectaculaire dimensie. Bezoekers spelen de 18 holes in een bijzondere black light omgeving! Terwijl bezoekers met zo min mogelijk slagen het balletje in de holes proberen te krijgen, wanen deze zich in een mysterieuze en indrukwekkende fantasy world.