Direct naar de contentDirect naar de footer

Actief

Lekker actief de deur uit kun je het beste in Zuid-Limburg. Of het nu gaat om unieke ondergrondse avonturen, waterrecreatie, survival, wandelen en/of fietsen, nergens kan dit uitdagender en mooier dan tussen de glooiende heuvels. Bekijk snel de informatie hieronder en inspireer uzelf nu!

Fietsen

Fietsen

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de regio rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers de ideale fietsregio bij uitstek. Zuid-Limburg heeft namelijk meer te bieden dan alleen deze heuvels.

Lees meer
Wandelen

Wandelen

Welkom in Zuid-Limburg één van de meest markante en mooiste wandel regio's van Nederland. Dit ervaart u als u gaat wandelen. Zuid-Limburg is bekend als Nationaal Landschap en die bijzondere kwaliteit houdt niet op bij de grens. De Voerstreek, Haspengouw, het Land van Herve en de Regio Aachen hebben ook veel cultuur te bieden. Samen met Zuid-Limburg vormen zij het grensoverschrijdende 'Drielandenpark'. Dit combineert het mooiste uit Nederland, België en Duitsland.

 • Skiën

  Wilt u zich graag voorbereiden op het nieuwe wintersportseizoen? Of wilt u misschien eens kennismaken met skiën of snowboarden? Bij SnowWorld in Landgraaf is het mogelijk! In het zuiden van Limburg ligt 's werelds grootste indoor wintersportresort. Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk.

 • Active Outdoor

  Lekker actief de deur uit kun je het beste in Zuid-Limburg. Of het nu gaat om unieke ondergrondse avonturen, waterrecreatie, survival, wandelen en/of fietsen, nergens kan dit uitdagender en mooier dan tussen de glooiende heuvels. Foto: ASP adventure.

Wielrennen

Wielrennen

Zwoegend op de mountainbike omhoog en met dicht geknepen ogen omlaag suizen: het Limburgs heuvellandschap biedt fantastisch uitdagende parcours. Een beter startpunt als Hotel Heerlen kunt u niet bedenken, wij proberen u als wielrenner (of ploeg) een fantastisch verblijf te bezorgen!

Meer informatie
 • Golf

  Bent u nog niet in het bezit van een Golf Vaardigheids Bewijs of wilt u eens iets nieuws proberen? Breng dan een bezoekje aan de boer en speel in een van zijn weilanden een potje boerengolf. Zoekt u het iets kleiner ga dan een keer midgetgolfen! Voor de echte golfers heeft Zuid-Limburg meerdere professionele golfbanen.

 • Maastricht Running Tours

  De stad Maastricht en de trails kun je ook met een lokale hardloopgids verkennen. In een rustig tempo, in een kleine groepje of zelfs helemaal privé. We geven op onze route en bij diverse korte stops uitleg. In het centrum rennen we door de pittoreske straatjes, door het stadpark en over de mooie pleinen van de stad. De Highlight tour is ca. 6 km en duurt ongeveer 1,5 uur. Ren je liever in de natuur? We bieden rondom Maastricht de mooiste routes met mooie uitzichten en vertellen de lokale verhalen. Afstanden variëren van 5 tot 18 km. Wij bieden ook combinatie tours aan en op verzoek ook andere afstanden.