Landgoed Terworm

Download de landgoed plattegrond

Klik hier
Landgoed *Terworm* - Hotel Heerlen

Vanaf ons hotel loopt u
gelijk de natuur in

Heerlijk wandelen op het Landgoed

Prachtige franse tuin

En alles op nog geen 500 meter van Hotel Heerlen!

Grenzend aan Hotel Heerlen ligt het schitterende Landgoed TerWorm. Het beschermde natuurgebied met een grootte van 200 hectare biedt diverse mogelijkheden voor in- en ontspanning.

Actief bezig zijn

Landgoed TerWorm nodigt uit voor het maken van een heerlijke wandeling.
Daarnaast is het Landgoed geschikt om te hardlopen. Er zijn diverse wandelroutes/trimroutes over verharde paden. De routes zijn circa 4 tot 7 km lang. Als u beide routes combineert heeft u een trimbaan route van maar liefst 11 km en alles direct in "onze achtertuin".

Het Landgoed

In samenwerking met Natuurmonumenten, Gemeente Heerlen en de Provincie Limburg, wordt geïnvesteerd in groen en krijgt de natuur weer een eerlijke kans d.m.v. nieuwe wandelpaden op oude tracees, hoogstamfruit, holle wegen, meer bos, een landgoed imker, de valkenier en een schaapskudde.

Onze gasten kunnen heerlijk wandelen, fietsen en genieten van bijzondere natuur en cultuur, want sedert eeuwen gaan op landgoed TerWorm cultuur en natuur hand in hand. Met als schitterend middelpunt het kasteel en de fraaie tuinen.

Meer informatie over het landgoed kunt u vinden in deze brochure, of bekijk de wandelkaart 

Het Kasteel

Op het landgoed bevindt zich het 14e-eeuws Kasteel Terworm. De prachtige tuin in rococostijl hult het kasteel in een sprookjesachtige atmosfeer.

Zodra u door de kasteelpoort de binnenplaats betreedt, verliest u de stress van alledag. Rustig gelegen in een oase van groen. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Alles wordt in het werk gesteld om de gast een bijzonder verblijf te bezorgen.